10 lucruri de știut cand vă apucați de cablat

75530955596de8e88f84Cablurile sunt ceea ce leaga și dau viață unui sistem audio video. Nu este nevoie să cheltui o avere pe ele dar este o bună idee să îți planifici instalarea sistemului cu ceva timp înainte.
1. Fi sigur ca știi cât de lung trebuie să fie fiecare cablu în parte. Lucru valabil in cazul cablurilor pentru boxe, celor de interconectare cât și a celor de alimentare de la rețeaua electrică. Măsoară de trei ori și taie o data.
2. Folositi cablurile clar destinate fiecărei sarcini în parte. Cablurile pentru boxe trebuie să fie suficient de groase în raport cu lungimea lor cât și cu puterea amplificatorului. Cablurile analogice trebuie să fie bine ecranate.
3. Intotdeauna verificați cel putin de două ori toate conexiunile inclusiv polaritatea cablurilor boxelor.
4. Incercați să aveti un bun management al cablurilor și evitați să faceți un nod gordian așa numitul technospaghetti. Etichetele puse pe fiecare cablu sunt deasemenea o buna idee, la fel ar fi și folosirea cablurilor divers colorate.
5. Este de evitat alaturarea cablurilor de alimentare cu cele analogice, poate cauza interferențe ale semnalului audio. Dacă chiar trebuie să fie „vecine”, încercați să faceți astfel încât să se intersecteze în unghi drept.
6. Dacă echipamentele vă oferă atât conexiuni XLR cât și RCA, folosiți-le pe cele XLR pentru o mai bună diminuare a „zgomotului”.
7. In mod cert este de evitat folosirea cablurilor HDMI foarte lungi. Trebuie verificat dacă nu cumva apar stelute (purici) pe ecran, asta înseamnă un semnal video de o slaba calitate.
8. Se pot folosi emițătoare wireless pentru HDMI pe distanțe mai lungi de 6-7 metri sau cabluri HDMI active.
9. Nu vă împovărați financiar cu cabluri pentru audiofili care costă foarte mult, nu sunt rentabile, asta nu înseamnă să le cumpărați pe cele mai ieftine.
10. Dacă vă construiți un Cinema La dumneavoastră Acasă încercați ca toate cablurile să fie în pereți.

Sursa: http://cinemaacasalatine.blogspot.ro/