4 mituri despre cumpararea unui calculator refurbished

 

Oricine a cumparat vreodata componente electronice reconditionate stie ca achizitionarea unui calculator refurbished inseamna a face mari economii. Cu toate acestea, unele persoane pot fi suspicioase la auzul cuvantului „refurbished” – e ca si cum v-ar duce cu gandul la un produs care a fost refuzat si care s-ar putea sa nu mai functioneze sau este inferior din punct de vedere calitativ in comparatie cu un produs nou.

Oricine este interesat sa economiseasca bani, dar cu siguranta nu vrea sa riste sa se aleaga cu un produs defect.

Exista o serie de confuzii despre echipamentele refurbished. Sa aruncam o privire asupra unor conceptii gresite in legatura cu produsele refurbished:

  • Mitul 1

Toate calculatoarele refurbished au fost la un moment dat defecte – Fals

Majoritatea calculatoarelor si a celorlalte produse refurbished provin din companii si institutii din tarile din Vest care au renuntat la ele (functionale fiind si nu pentru ca s-au defectat) pentru a-si reinnoi parcul de echipamente IT. Desigur, ca se intampla ca unele din acestea sa nu functioneze in parametri normali, caz in care componentele cu probleme se inlocuiesc daca este necesar. Dupa schimbarea acestor piese, produsul se testeaza amanuntit din nou si se face o re-verificare a rezultatelor testelor. Exista deci un proces riguros prin care toate produsele refurbished oferite spre vanzare sunt testate cu atentie si curatate.

  • Mitul 2

Calculatoarele refurbished nu beneficiaza de garantie – Fals

Dimpotriva. Exista o garantie scrisa pe care o primiti la achizitionarea produsului. Conform legislatiei in vigoare garantia pentru produsele refurbished trebuie sa fie de minim 12 luni. Sigur ca in anumite cazuri exista posibilitatea sa optati pentru garantie extinsa si veti fi tentat sa faceti acest lucru, dar luati in considerare faptul ca, datorita progresului tehnologic, peste 2, 3 – 5 ani valoarea produsului achizitionat va fi atat de mica incat nu veti mai fi interesat de acest aspect.

  • Mitul 3

Calculatoarele refurbished pot fi achizitionate doar de scoli, biblioteci si alte institutii publice – Fals

Exista unele pareri conform carora anumite institutii de stat au incercat sa economiseasca banii contribuabililor prin achizitionarea de calculatoare si alte echipamente refurbished mai ieftine. E un lucru bun caci pana la urma despre asta este vorba: cum sa economisim bani prin achizitionarea de produse IT refurbished.

Dar, exista o multime de firme cu buget limitat care opteaza pentru produse refurbished si sunt extrem de multumite. Raportul valoare – performanta in cazul echipamentelor refurbished este un pariu solid pentru foarte multe interprinderi mici sau organizatii non-profit, mai ales daca echipamentele indeplinesc nevoile de performanta.

Chiar si companiile mai mari (mai ales cele pentru dezvoltare software, cu activitati de contabilitate, call center, grafica si design) opteaza frecvent pentru produse refurbished, de calitate excelenta la pret accesibil.

Nu in ultimul rand, foarte multe persoane fizice aleg sa achizitioneze IT refurbished pentru a face economii si pentru a se bucura de un produs brand, de calitate superioara.

  • Mitul 4

Computerele refurbished nu pot fi insotite de licenta Windows – Fals

Aveti posibilitatea sa optati pentru licenta Windows la achizitionarea unui calculator refurbished. Ceea ce este si mai interesant, este faptul ca aceasta licenta pentru calculatoarele refurbished este disponibila pentru un pret preferential, semnificativ mai mic fata de pretul unei licente pentru un calculator nou.

Astfel, puteti alege calculatoare refurbished cu licenta preinstalata Windows 7 Home Premium sau Windows 7 Professional, ambele Refurbished OEM. In acest caz, veti primi unitatea cu licenta valabila si legala, sistem de operare instalat cu toate driverele necesare.

Speram ca aceste precizari au mai facut putina lumina in jurul produselor refurbished.

Aceste echipamente reprezinta o propunere de valoare importanta si nu ar trebui trecute cu vederea.

Vezi aici oferta de produse refurbished disponibila pe piata din Romania.

Sursa: http://www.pluspc.ro

Lasă un răspuns

×